Nattlinser / Ortho-K

Sliter du med å finne myke linser som passer øynene dine? Mange linsebrukere plages med tørrhet og irritasjon i løpet av dagen, men det finnes alternativer. DreamLite nattlinser frigjør deg fra briller og kontaktlinser om dagen. Det er en sikker og reversibel måte å korrigere synet på, og et ikke-kirurgisk alternativ til brytningsoperasjon. I tillegg har nye studier vist at denne typen linser bremser utviklingen av nærsynthet hos barn.

DreamLite nattlinser passer for de som lider av nærsynthet, og gir best resultat på unge mennesker da hornhinnen blir noe stivere og verre å omforme med økende alder. Disse linsene kan korrigere en sfærisk styrke på -0,75 D opp til -5,50 D. I tillegg kan en astigmatisme (skjeve hornhinner) med maksimalt -2,50 D korrigeres. Linsene finnes også med et lesefelt. Med Natlinser Zoom en multifokal korreksjon på opptil +1,50 D. kan legges til. Skarpt syn hele dagen, uansett avstand.

Hvordan virker det?

Når du er nærsynt, har du øyne som er lengre enn et "normaløye". Lys som kommer inn i øyet fokuseres foran netthinnen, hvorpå lyset blir spredt. Dette fører til at avstandssynet blir uskarpt. Den spesielle formen på DreamLite-kontaktlinsen omformer hornhinnen ved hjelp av et vakum over natten slik at fokuspunktet kommer tilbake til netthinnen mens du sover. I løpet av din våkne tid er det ikke behov for briller eller kontaktlinser. Prosessen er 100% reversibel. Når du slutter å bruke DreamLite, vil øynene dine få tilbake sin gamle form i løpet av få dager. Det er den perfekte løsningen for mennesker med en aktiv livsstil, for de som regelmessig lider av rødhet og tørrhet i øynene, og et godt ikke-kirurgisk og trygt alternativ til synskirurgi som LASIK.

Her finner du en lenke til studien som nylig er foretatt ved Vejle sykehus Artikkel om nattlinser

Se de fine filmene om nattlinser her: