Endagslinser, månedslinser, progressive linser?

Bilde av grundig synstest hos optiker Erøy i Kristiansand
La oss passe på at du alltid har riktige linser. Bestill din linsekontroll hos oss.

En linsekontroll hos oss er grundig. Linsene dine skal være komfortable, ha riktig styrke og opprettholde god øyehelse. Optiker Åsmund A. Erøy har lang erfaring i tilpasning av alle typer kontaktlinser og har stort utvalg av gratis prøvelinser.

Endagslinser, 2 ukerslinser, månedslinser, multifokale linser og døgnlinser. Til barn, ungdom, voksne og gamle.Linser for langsynte, nærsynte, og presbyope (alderssyn). For pasienter med keratokonus, skjeve hornhinner, transplanterte hornhinner, iris-skade, ekstremt tørre øyne osv.

Kontaktlinsene dine skal ha rett styrke, være komfortable og opprettholde god øyehelse. Dersom du er en av dem som liker å bestille linser på nettet får du i pose og sekk hos oss. Vi har egen nettbutikk som er enklere enn konkurrentene våres sider. Når du har vært på linsekontroll hos oss legger vi opp riktig linsetype og styrke i nettbutikken. Du slipper å huske detaljene. Når du skal handle logger du inn med mobilnummeret ditt på nettsidene våre - der ligger alt klart. Fraktfritt ved kjøp over kr 500. I tillegg får du 5 % rabatt når du tar en linsekontroll i året.

Linser til barn gir stor frihet i lek og fritid. Det finnes ingen aldersgrenser på når linser kan tilpasses. De fleste barn er ansvarsbevisste og håndterer linser på en trygg og god måte, men vi gjør vurderinger i hvert enkelt tilfelle. Vi har stor suksess med å lære opp foreldre til å ta av og på barnas linser i begynnelsen. På denne måten lærer barna på en rolig måte hjemme at det er trygt og ufarlig og vil etter noe tid selv lære seg å ta dem av og på selv.

Linser fungerer også godt til deg over 45 år. Det finnes linser for deg som trenger ulik styrke på avstand og nær. Vi har de nyeste progressive kontaktlinsene

Prøvd linser uten å få det til?

Dersom du har prøvd linser for noen år siden uten at du fikk det til kan det være smart å prøve igjen. De siste årene har det skjedd en revolusjon i linsemarkedet. Her har vi gått fra “diesel til el” og de nyeste linsene er supergode. Men uansett hvor gode selve linsa måtte være er det viktig at du bruker dem riktig og har realistiske forventninger til linsebruken din. 50% av alle linsebrukere plages med tørrhet og mange slutter fordi det ikke fungerer. Noen ganger er øynene våre rett og slett tørre. Heldigvis finnes det gode råd. Noen ganger kan løsningen være at du drypper deg med kunstig tårevæske - men det er svært viktig at du velger riktig type for nettop dine øyne. Vi hjelper deg å velge riktig dråpe.

Her ligger det en link med nyttige videoer, tips og triks, om hvordan du tar linsene på og av, og generell informasjon om håndtering av linser: Tips og triks

Åsmund er spesialist i kontaktlinsetilpasning. Hos oss foretar vi høyt spesialiserte tilpasninger for kunder med komplekse skader og ujevnheter i hornhinna, som for eksempel keratokonus, post-lasik, traume og tørre øyne. Vi benytter markedets mest avanserte topograf for å oppnå optimalt resultat (Oculus keratograf 5M). Dette er et instrument som avtegner et svært avansert bilde av hornhinnen slik at linsene kan spesialbestilles med nøyaktig dine parametere. Instrumentet tillater live-tilpasninger hvor spesialister hos linseprodusentene kan følge med via nettet og gi sine tilbakemeldinger. Vi benytter i stor grad semi-sklerale linser i disse tilfellene. Dette er harde linser som kombinerer det beste av skarp optikk med optimal oksygengjennomgang og komfort. I motsetning til konvensjonelle harde linser som hviler på den sensitive hornhinna, fylles disse linsene med saltvann, og hviler på det mindre sensitive hvite i øyet (sklera). Linsene har derfor noe større diameter enn vanlige linser (14,8). Disse linsene har meget god komfort, våre kunder sier at de ikke kjenner dem, og at de ser skarpt med dem. Prinsippet er at saltvannet som blir liggende mellom linsa og hornhinna "etterfyller" ujevnheter, skader og fordypninger, og danner en "perfekt" ny brytende hinne. Disse linsene brukes også på pasienter med svært tørre øyne, da saltvannet danner en beskyttende barriere mot uttørking og hindrer friksjon mellom øyelokket og hornhinnen.